TEST ANTICORPI DE TIP IgG anti-SARS-CoV-2 | Noblesse Medical Clinique

TEST ANTICORPI DE TIP IgG anti-SARS-CoV-2

Ce este testul SARS-CoV-2 IgG ? cine ar trebui sa il faca?

Testul SARS-CoV-2 IgG cantitativ este utilizat pentru detectia calitativa si masurarea cantitativa a anticorpilor de tip IgG anti-SARS-CoV-2, inclusiv a anticorpilor neutralizanti IgG anti – Spike 1-RBD, S si N obtinuti prin imunizarea naturala. dupa trecerea prin infectie, precum si prin imunizarea conferita de vaccinare. Testul poate fi folosit si pentru monitorizarea nivelului de anticorpi la persoanele donatoare de plasma.

Cine ar trebui sa il faca?

  • Persoanele care au trecut prin infectia cu COVID-19
  • Cei care s-au vaccinat contra COVID-19 (nu mai devreme de7-10 zile de la a -2 a doza)
  • Testul poate fi folosit si pentru monitorizarea nivelului de anticorpi la persoanele donatoare de plasma.

De ce este important sa il facem?

Anticorpii IgG apar dupa minim 7-10 zile de la infectie sau de la vaccinare si pot fi detectati prin teste serologice in serul sau plasma pacientilor post-COVID-19 precum si la subiectii vaccinati.

Detectia si monitorizarea nivelului de anticorpi neutralizanti IgG este importanta pentru evaluarea protectiei anti-SARS-CoV-2 dupa infectie si dupa vaccinare. Nu se cunoaste inca gradul de protectie si nici persistenta, dar studiile continua pentru a stabili un nivel minim protector.

Testul cantitativ IgG anti-SARS-CoV-2 recent aparut poate detecta toti anticorpii IgG aparuti in urma infectiei, inclusiv anticorpii neutralizanti care apar si post-vaccinal (anti – domeniu de legare a receptorului pentru subunitatea S1 de pe proteina Spike a virusului, pe scurt, RBD).

POZITIV sau NEGATIV?

Sub valoarea de 50 UA / mL, testul este negativ (adica nu au fost detectati anticorpi). Limita minima de detectie este 21 UA / mL.

Peste valoarea de 50 UA / mL, testul este pozitiv, iar limita maxima de detectie este 40000 UA / mL, care poate fi extinsa cu o dilutie dubla la 80000 UA / mL.

Cand facem testul?

Este necesar sa aflam initial valoarea dupa o saptamina de la a doua doza, apoi valoarea maxima obtinuta post-vaccin, la interval de 1-2 luni de la a doua doza, iar apoi la 6 luni sa verificam nivelul restant de anticorpi protectori.

Cum se recolteaza?

Din sage venos, ca orice recoltare pentru analizele uzuale de sange.

                PRET 120 LEI/ PERSOANA

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website