Protetica | Noblesse Medical Clinique
Title Image

Protetica

Rosetti 63 Dental and more – Protetica

Ce inseamna protetica dentara?
Protetica dentara este o arie a stomatologiei care se ocupa cu reconstructia dentitiei pacientului in vederea asigurarii unei danturi echilibrate estetic si functional.

Pornind de la dorinta pacientului legata de estetica, de la cum isi doreste sa arate viitorul dinte, realizam planul de tratament. Din punct de vedere functional, protetica implica: reconstructie oro-faciala, fonatia sau sunetele pe care le scoatem in vorbire, masticatia sau capacitatea noastra de a mastica alimentele, precum si protejarea maxilo-faciala de efectele bruxismului – ticul de a scrasni din dinti. Astfel, protetica dentara joaca un rol multiplu, complementar si transdisciplinar in viata pacientului.

Rezultatele de succes obtinute in restaurarile dentare au la baza tehnologii de ultima generatie si efortul sustinut al unei echipe de medici bine pregatiti, specializati pe o anumita ramura a stomatologiei. Astfel, protetica dentara cuprinde specializarile: protetician, chirurg, parodontolog, endodont, ortodont.

Tehnologiile de la Rosetti 63 Dental and more permit medicilor sa puna un diagnostic corect inca de la inceput, sa vizualizeze rezultatul final inainte de orice interventie si sa propuna cele mai bune solutii pentru un zambet frumos si de durata.

In ce cazuri se pot folosi lucrarile protetice?
 Inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa
 Dinte/dinti sparti sau ciobiti
 Dentitie ingalbenita sau decolorata
 Dinti prea mici sau prea mari
 Dinti inghesuiti sau indepartati
 Dinti indreptati spre inafara sau inclinati spre inauntru
 Remodelare gingivala

Realizarea lucrarilor protetice conforme cu nevoile pacientilor n-ar fi posibile fara tehnicianul dentar.