Monitorizare Holter | Noblesse Medical Clinique

Monitorizare Holter: Utilizări, rezultate și la ce să vă așteptați​

Un monitor Holter este un fel de electrocardiogramă ambulatorie care captează ritmul și  rata de activitate a inimii dumneavoastră. Acesta îi oferă medicului dumneavoastră o imagine completă a ritmului și frecvenței cardiace în timp ce vă desfășurați activitățile zilnice.

Acest monitor este:

Un monitor Holter captează activitatea electrică a inimii dumneavoastră timp de 24 sau 48 de ore. În timp ce îl purtați, vă continuați activitățile zilnice normale. 

Nevoia din ce în ce mai mare de dispozitive holistice, cu inputuri multiple și orientate către pacient pentru fiziologia complexă a acestuia a dus la apariția monitoarelor cardiace portabile care sunt cuplate cu software puternic, instrumente analitice și inteligență artificială.

1. De ce aș putea avea nevoie de un monitor Holter?

Dacă aveți o electrocardiogramă (ECG sau EKG) neconcludentă, o formă de test cardiac, este posibil să aveți nevoie de un monitor Holter. Un EKG neconcludent indică faptul că rezultatele nu au fost clare.

Poate că prezentați simptome ale unei tulburări de ritm cardiac, cum ar fi accelerarea inimii sau palpitații. Sau ați leșinat fără un motiv aparent.

EKG-ul vă captează activitatea inimii doar pentru o perioadă scurtă de timp. Este posibil ca simptomele cardiace să nu apară atunci când vă aflați la cabinetul medicului.

În cazul în care EKG-ul nu îi oferă medicului dumneavoastră informațiile de care are nevoie, un monitor Holter o poate face. Acesta colectează date suplimentare despre activitățile inimii dumneavoastră. Îl purtați timp de o zi întreagă sau două, oferindu-i oportunități suplimentare de a detecta comportamente ciudate.

monitorizare holter

2. Ce afecțiuni poate găsi un monitor Holter?

Un astfel de tip de monitorizare poate găsi cauza: 

Un monitor cardiac poate fi, de asemenea, utilizat de către medicul dumneavoastră pentru a evalua:

3. Care este mai exact diferența dintre un EKG și un monitor Holter?

Un EKG înregistrează activitatea inimii dumneavoastră în momentul în care se efectuează testul. Cu toate acestea, ritmul inimii dumneavoastră și simptomele pot fluctua în timpul zilei.

Este posibil ca doctorul dumneavoastră să dorească să monitorizeze modul în care ritmul cardiac fluctuează pe parcursul zilei, în timp ce vă desfășurați activitățile zilnice. Monitorul cardiac îi oferă acestuia o imagine mai completă a ritmului dumneavoastră cardiac.

Holterele noastre sunt o soluție ideală care oferă o evidență completă a datelor/înregistrării ECG ambulatorii cu detectarea inteligentă a aritmiei.

4. Cum ar trebui să mă pregătesc pentru un monitor Holter?

Nu este nevoie să faceți nimic pentru a vă pregăti pentru un monitor Holter. În timpul unei programări planificate, un astfel de monitor este pus în cadrul clinicii noastre. Este posibil, în cazul bărbaților, ca pieptul sa fie ras acolo unde vor fi atașați electrozii. Când începe monitorizarea, majoritatea monitoarelor nu pot fi îndepărtate și trebuie ținute uscate. 

Portofoliul nostru de servicii în domeniul cardiologiei oferă soluții care vă ajută să vă răspundeți nevoilor de diagnosticare precisă și de gestionare a datelor cardiologice.

 

Monitorul este de dimensiuni reduse, ceea ce îi permite transportarea lui în buzunar, în jurul taliei sau al gâtului, rezistent la șocuri și stropi, precum și ușor de curățatAnaliza se realizează utilizând software-ul de renume Medilog DARWIN2.

Holterul folosit aici, la Noblesse Medical, este un holter ECG de ultimă generație care detectează automat fibrilația atriala în decurs de 1 secunda și înregistrează a datelor în decursul a mai mult de 14 zile.

5. La ce ar trebui să mă aștept când port monitorul?

Acesta se poartă de obicei timp de una sau două zile. Gadgetul captează toate bătăile inimii pe parcursul acestei perioade.

Monitorizarea Holter este neinvazivă și nedureroasă. Senzorii (electrozii) și cablurile pot fi ascunse sub haine. Gadgetul este fixat pe o curea sau purtat într-o geantă.

Nu scoateți monitorul; acesta trebuie purtat pe toată durata înregistrării, inclusiv în timpul somnului.

Puteți desfășura majoritatea celorlalte activități zilnice în timp ce purtați un monitorul, cu excepția cazului în care specialiștii Noblesse vă informează altfel. Este posibil să vi se dea un chestionar pe care să îl completați pentru a vă înregistra activitățile și orice simptome. Este deosebit de important să luați notițe dacă aveți oricare dintre următoarele simptome:

Când se încheie perioada de monitorizare, veți returna gadgetul la clinica noastră. Dacă vi s-a cerut să țineți o evidență a simptomelor dumneavoastră în timp ce purtați dispozitivul, specialiștii noștri pot compara datele de la monitorul Holter cu notițele dumneavoastră. Acest lucru îi poate ajuta să pună un diagnostic precis.dispozitiv holter

6. Există activități pe care ar trebui să le evit în timp ce port monitorul Holter?

In timp ce purtați monitorul cardiac, nu:

7. Care sunt riscurile utilizării unui astfel de monitor?

Nu există pericole sau disconfort legat de utilizarea unui monitor Holter. Electrozii sunt lipiți pe pieptul dumneavoastră. Banda poate provoca mâncărimi sau disconfort. Vă rugăm să ne informați dacă aveți sensibilități la bandă sau la adezivi.

Echipa noastră de specialiști se ocupă de monitorizarea și scanarea datelor pentru a crea un raport complet.

8. Când voi primi rezultatele monitorizării?

În termen de o săptămână sau două de la efectuarea testului, un membru al echipei Noblesse vă va contacta pentru a discuta rezultatele cu dumneavoastră. Acestea ar putea indica faptul că monitorul cardiac a identificat o aritmie (ritm cardiac anormal), cum ar fi :

Următorii pași vor fi discutați de asemenea. Este posibil să aveți nevoie de medicamente pentru ritmul cardiac sau de mai multe teste.

dr boanta ildiko noblesse medical

Dr Ildiko Boanta

Medic primar