Ecografia de sân | Noblesse Medical Clinique

Ecografia Mamara

I. Este sau nu pentru tine?

„Eu nu cred ca mie mi se poate intampla asta” – fiecare dintre noi, doamnele, am zis macar o data asta, referindu-ne la una dintre cele mai grele afectiuni desi 1 din 8 femei sunt diagnosticate cu cancer de san pe parcursul vietii.

Ecografia mamara poate preveni dezvoltarea cancerului de san, ajutand si la depistarea bolii in stadii incipiente, evidentiind leziuni precanceroase sau tumori benigne - fibroadenoame, chisturi, cand sansele de reusita a tratamentului sunt mult mai mari.

In 2020, cancerul de sân a fost al doilea ca incidenta la femei, după cel de plamani.

Multe femei cu cancer de sân nu prezintă niciun simptom. Diagnosticul la timp face diferenta.

Uneori, cancerul de sân este descoperit după apariția simptomelor, precum dureri dar de cele mai multe ori, durerile apar cand afectiunea este intr-un stadiu avansat. Acesta este motivul pentru care screeningul regulat pentru cancer de sân este atât de important. Cancerul mamar depistat precoce este vindecabil, pe cand pentru cancerul  depistat tardiv se poate doar prelungi durata vietii  si imbunatati calitatea ei.

In 2020, in Romania au existat peste 12.000 de cazuri noi si aproape 4000 de decese de cancer de san la femei.

TE INVITĂM LA O ECOGRAFIE DE SÂN

Programează-te la ecografie cu un specialist acreditat

La Noblesse Medical, ecografiile nu sunt decontate de catre Casa de Asigurari

II. Ce este o ecografie de sân?

Ecografia de sân este un tratament nedureros care creează imagini ale interiorului sânului dumneavoastră cu ajutorul undelor sonore. Undele sonore ricoșează pe suprafețele corpului, iar “ecourile” sunt captate pe film sau în imagini.

O ecografie mamară este un examen imagistic pe care un medic îl poate prescrie pentru a căuta tumori sau alte anomalii la nivelul sânului. Ecografia mamară produce imagini complete ale interiorului sânului dumneavoastră cu ajutorul undelor sonore de înaltă frecvență.

III. Cât de des ar trebui să fac o ecografie mamară?

 • Între 20 și 30 de ani, se recomandă o ecografie mamară la fiecare trei ani
 • Pentru intervalul 30 – 40 de ani, o ecografie mamară o dată pe an.
 • Peste 40 de ani se recomanda mamografiile 3D periodice. La depistarea persoanelor cu risc ridicat de cancer de sân sau a celor cu sânii denși la mamografie, ecografia mamară este frecvent utilizată pentru un diagnostic precis.

IV. În ce situații este absolut necesară ecografia de sân?

Este indicata o ecografie mamară dacă un examen fizic prin palpare sau o mamografie indică o anomalie mamară, cum ar fi:

 • o umflătură,
 • o regiune dureroasă sau sensibilă la nivelul sânului,
 • o secreție anormală din mamelon,
 • o modificare a texturii sau a aspectului mamelonului sau a pielii sânului.

ESTE TIMPUL SĂ FACI O ECOGRAFIE MAMARĂ

Programează-te la ecografie cu o vastă experiență și cazuistică

La Noblesse Medical, ecografiile nu sunt decontate de catre Casa de Asigurari

V. Ce ar trebui să fac pentru a mă pregăti pentru o ecografie de sân?

 • Înainte de o ecografie mamară, nu trebuie să postiți sau să evitați să mâncați. Cu toate acestea, ar trebui să fiți prudentă cu privire la ceea ce purtați.
 • Evitați să folosiți pudre, loțiuni sau produse cosmetice pe sâni înainte de procedură. Aceste lucruri pot face ca testul să fie mai puțin precis.
 • Dacă trebuie să purtați bijuterii la vizită, asigurați-vă că acestea sunt ușor de scos dacă este necesar.
 • Purtați haine care sunt ușor de îndepărtat. Alternativ, îmbrăcați-vă într-un mod care să permita medicului să ajungă la pieptul dumneavoastră.
 • Tehnica vă va fi explicată și de către medic și nu veți avea nevoie de niciun medicament pentru a vă ajuta să vă relaxați.
Este esențial ca ecografia mamară să fie efectuata de specialiști cu pregătire avansată în domeniul imagisticii mamare și care utilizează echipamente de înaltă tehnologie.

AI 20-40 DE ANI?

Când ai făcut ultima ecografie mamară?

La Noblesse Medical, ecografiile nu sunt decontate de catre Casa de Asigurari

VI. Ce aparatura medicala folositi la Noblesse Medical pentru ecografia mamara?

Esentiala pentru ecografia de san este aparatura medicala utilizata. Noi folosim Ecograful EG 4D Voluson E8, Ecograf Voluson E8 – imagistica impresionanta cu detalii clinice extinse – pentru un diagnostic sigur chiar și în cazuri complexe. Compania producatoare, EG, a incorporat in Voluson E8 tehnologie medicală de vârf la nivel mondial.

VII. Ce urmează după ecografia mamară, daca s-a descoperit o anomalie?

Medicul dumneavoastră poate solicita un RMN dacă rezultatele unui test ecografic sunt anormale. Un RMN poate produce imagini mai detaliate ale sânului dumneavoastră.

VIII. De ce sa alegi clinica Noblesse?

Aparatura ultraperformanta

Ecograf GE Voluson E8 4D cu softuri de ultima generatie, claritate imagine, usurinta diagnosticarii cu erori minime.

Medic cu experienta vasta în domeniu

Medic de elita, cu experienta vasta

Echipă profesională

Echipa interdisciplinara de medici cadre Universitare din cele mai mari spitale de urgenta din Bucuresti. Beneficiati de consulturi interdisciplinare la nivel inalt academic, stiintific, clinic și chirurgical.

Prețuri accesibile pentru toți

Preturi corecte raporatate la calitatea actului medical si competenta medicului examinator, cu experienta in cele mai mare Spital de Urgenta din Bucuresti

Prioritate la programare

Cazurilor care necesita atentie deosebita beneficiază de prioritate la programare.