Cum combatem alergiile sezoniere?
Alergiile de sezon sunt cel mai adesea produse de polenul plantelor, spori de mucegai aflati pe plante sau veninul viespilor atrase de fructele de sezon.
Ce simptome ne indica aparitia unei alergii?
- strănuturi puternice, in cascada, secreţii nazale abundente, mâncărimi nazale şi auriculare, în cerul gurii sau faringe, congestionarea puternică a mucoaselor nazale din care rezulta înfundarea aproape completă a nasului;
- înroşirea ochilor, mâncărime intensă sau umflarea pleoapelor lăcrimare abundenta;
- crize de tuse seacă, iritativă, respiraţie dificilă ,uscaciunea pielii, insotita de mâncărime şi înroşirea ei în diferite zone;
Cum putem evita alergia?
Raspunsul corect este : IMPOSIBIL. Pentru cei care au o predispozitie genetica pentru alergii este imposibil de evitat contactul cu factorii alergeni cum ar fi polenul, sporii de mucegai sau intepaturile de insecte. Exista si o alta categorie de persoane care capata in timp aceasta “predispozitie” pentru alergii , terenul atopic, fiind extrem de dificil si pentru ei sa tina in frau aceasta afectiune.
Cum tratam alergiile sezoniere?
Schemele de tratament pentru persoanele care suferă de diverse alergii în lunile de primavera si toamna, mai ales, sunt personalizate în funcţie de tipul acestora. Pot exista diferite combinatii de medicamente in functie de tipul alergiei, severitatea ei, patologiile de care sufera pacientul, varsta etc.
Cea mai comuna schema de tratament este una strict simptomatică, medicamente antihistaminice, picaturi nazale cu efect decongestiv, picături pentru ochi, diverse inhalatoare ca medicaţie de criză şi medicaţie antiinflamatoare pentru obstrucţia bronşică din astmul alergic ,dar şi creme/unguente cu cortizon pentru afectiunile cutanate produse de alergie.