Conteaza sau nu aparatura performanta in ecografiere? | Noblesse Medical Clinique
voluson e8 ecograf ecografie sarcina

Conteaza sau nu aparatura performanta in ecografiere?

 

Raspunsul este, cu siguranta, da!

Cu cat este mai performant ecograful, cu atat ofera medicului o mai mare precizie, informatii mai exacte, lejeritate in manipularea imaginilor, astfel ca acesta se poate concentra pe diagnosticarea corecta, cu acuratete inalta, in loc sa petreaca timp indelungat folosind tehnologie neperformanta si greoaie. In plus, sansele de a oferi un diagnostic gresit pe baza unor imagini neconcludente sunt minimizate.

 

Cu Ecograful Voluson E8, ai acces la tehnologie inovatoare care seteaza un nou standard in imagistica ecografica si realism anatomic.

 

ecograf Voluson e8 tehnologie de varf

 

Cu o performanță uluitoare în ceea ce privește calitatea imaginilor achiziționate, ecograful Voluson  E8 cu module software automate 3D/4D oferă noi perspective și susține un diagnostic corect și rapid indiferent de stadiul sarcinii sau de patologia examinată.

• Este un partener de încredere în diagnosticul precoce al leziunilor  suspecte, indiferent de mărimea acestora

Comparativ cu alte ecografe, Voluson E8 ofera, prin arhitectura sa inovatoare, posiilitatea de minimizare a timpului si a efortului de manipulare a imaginilor prin caracteristica de procesare paralela a acestora, rezolutia net superioara si timpul de procesare mult mai scurt. Astfel, medicii nostri se pot concentra pe diagnosticarea corecta, nu pe folosirea greoiae a aparaturii, cum este in cazul altor egografe.

Ecograful de ultima generație Voluson E8 reprezinta o tehnologie medicală de vârf la nivel mondial

 

1. Am nevoie de o ecografie? Ce este aceasta?

Ecografia este un examen imagistic ce foloseste ultrasunete pentru a vizualiza diferite structuri anatomice. Undele sonore sunt transmise intr-o anumita zona a corpului, iar undele care formeaza un ecou sunt inregistrate cu ajutorul ecografului. Undele “circula” in zona examinata pana cand intalnesc o bariera intre tesuturi, precum delimitarea intre un tesut moale si os. O data intalnite aceste bariere, unele unde se reflecta, formand un ecou, iar altele continua drumul pana gasesc alte bariere si apoi sunt reflectate inapoi. Ulterior, ecourile sunt captate pe film sau imagini, de catre ecograf.

Ultrasunetele sunt vibratii mecanice cu frecvente imperceptibile auzului uman, care sunt inofensive pentru structurile anatomice pe care le intalnesc.

 

La Noblesse Medical, credem in sănătate cu precizie: ne concentram pe prevenirea timpurie, mai degrabă decât pe diagnosticarea tardivă.

 

 

voluson e8 ecograf ecografie sarcina

 

2. Ce este diferit la ecograful Voluson E8?

Prin aplicatiile sale exceptionale si prin calitatea inegalabila a imaginilor, ecograful Voluson E8 este menit sa sustina sanatatea ta, de-a lungul vietii. Incepand de la investigatii regulate, pana la cele mai complexe, acest sistem ofera informatiile exacte ce ajuta in depistarea si diagnosticarea rapida a anomaliilor, pentru ca medicii sa poata interveni in cel mai scurt timp.

• Monitorul cu dimensiunea de 23 inch cu tehnologie ce susține afișarea și vizualizarea în condiții optime a imaginilor achiziționate cu ajutorul ecografului, ofera avantaje clare precum: control la nivel de fiecare pixel și astfel afișarea celui mai profund negru (tradus prin claritate și contrast superior pentru imaginile 2D) precum și cea mai realistă și intensă paleta de culori (importantă pentru modurile de lucru ce necesită Doppler) în vederea unui diagnostic precis și stabilirea unui plan de tratament adecvat
Numarul de cadre surprinse (frame rate-ul) pe secunda al sistemului este de peste 3000 frame-uri pe secunda. Cu cât numărul de cadre achiziționate pe secundă este mai mic, cu atât structurile dinamice (în mișcare) vor fi analizate doar din prisma cadrelor care au putut fi surprinse. În studiile de obstetrică și ginecologie pentru analiza în timp real a mișcării pereților/dinamicii vaselor de sânge a structurilor analizate este nevoie de un număr de cadre pe secundă achiziționate cât mai mare pentru o evaluare corectă a structurii/funcțiilor normale la nivelul tuturor segmentelor sau pentru deosebirea patologică.
Radiantflow &Slow flow HD ce permit vizualizarea vascularizației ce oferă o imagine completă a fluxului in vasul analizat. În plus, avantajul este și aspectul 3D al imaginii pentru o imagine de ansamblu asupra afectării miometriale. Endometrioamele trebuie diferențiate clar de patologii tumorale maligne ce impun obligatoriu intervenții chirurgicale. Funcțiile de HDlive studio și Radiantflow cresc acuratețea diagnosticului și stabilirea managementului corect.
Tehnologiile HDLive confera realism anatomic fara precedent, folosind lumini si umbre, pentru a obtine o perspectiva unica si un diagnostic corect

 

Ecograf Voluson E8 – imagistica impresionanta cu detalii clinice extinse – pentru un diagnostic sigur chiar și în cazuri complexe.

 

ecografie san sarcina organe voluson e8

 

3. De ce tipuri de ecografieri pot beneficia la Noblesse Medical?

• Ecografie morfofetala
• Ecografie mamara
• Ecografie abdominala
• Ecografie reno-pelviana
• Ecografie de organ (ficat, pancreas, splina, rinichi)
• Ecografie parti moi (muschi, tendoane, gat, glande)
• Ecografie Doppler (sistem arterial si sistem venos)
• Ecocardiografie
• Ecografie transvaginala

 

4. De ce este important sa fac o ecografie?

Deoarece prin intermediul ecografiei doctorul poate obtine imagini exacte din interiorul corpului, ecografiile efectuate la timp pot preveni boli, malformatii, modificari ale structurii organelor, formatiuni tumorale, dar totodata si permite vizualizarea in timp real al organelor, precum inima, sau a fatului, in cazul unei sarcini.

 

La Noblesse Medical am ales sa folosim cele mai bune tehnologii si inovatii in domeniu, precum ecograful Voluson E8, Ecograf 4D de ultima generație, pentru a va oferi mereu tehnologie medicală de vârf la nivel mondial.

 

Spre exemplu, ecografia fetală este un tip de imagistică care utilizează unde sonore pentru a crea imagini ale fătului în uter. Imaginile 4D ne pot ajuta să evaluăm creșterea și dezvoltarea bebelușului dumneavoastră, precum și să vă monitorizăm sarcina. Ecografia fetală este uneori utilizată pentru a evalua eventualele anomalii sau pentru a confirma un diagnostic.

Ecografia de sarcina, denumita si morfologia fetala, se face în anumite perioade ale sarcinii și este utilizata pentru a depista anumite malformații sau anomalii, dimensiunile acestora, daca este cazul. Desi se poate realiza in orice moment al sarcinii, este recomandata efectuarea a 3 morfologii fetale: in trimestrul I, trimestrul II si trimestrul III. Acestea constituie cele mai importante examinari ecografice si imagistice ale fatului.

Un alt tip de ecografie este ecografia mamara. Ecografia de sân este un tratament nedureros care creează imagini ale interiorului sânului dumneavoastră cu ajutorul undelor sonore. Undele sonore ricoșează pe suprafețele corpului, iar „ecourile” sunt captate pe film sau în imagini. O ecografie mamară este un examen imagistic pe care un medic îl poate prescrie pentru a căuta tumori sau alte anomalii la nivelul sânului. Ecografia mamară produce imagini complete ale interiorului sânului dumneavoastră cu ajutorul undelor sonore de înaltă frecvență.

Un serviciu complementar pentru ecografia mamara este elastografia, care se poate realiza de asemenea cu ecograful Voluson E8. Aceasta ofera informatii despre leziuni ale sanilor, folosind ultrasunete si masoara elasticitatea sau rigiditatea unei leziuni. Este cea mai precisa metoda neinvaziva de a detecta cancerul de san. Astfel, daca rezultatul indica o leziune elastica, cu elasticitate neomogena sau elastica la periferie si dura in centru, aceasta este una benigna. Daca leziunea este dura sau intregul tesut mamar este dur, leziunea este una maligna.

Ecografia genitala, spre exemplu, este folosita pentru a obtine o imagistica exacta a uterului, ovarelor, vaginului, a cervixului si a zonei pelviene. Aceasta se realizeaza prin intermediul unei sonde (transductor) plasat in interiorul vaginului si este lipsita de riscuri, neavand contraindicatii. Se foloseste in diagnosticarea tumorilor, afectiunilor trompelor uterine, identificarea unor sarcini, monitorizarea ovulatiei, stabilirea cauzelor diverselor afectiuni.

 

 

5. Merita sau nu sa ma programez la o ecografie cu aparatul Voluson E8?

Dupa cum spuneam la inceputul articolului, exista numeroase motive sa te programezi la o ecografie cu aparatura de top la nivel mondial, ecograful Voluson E8.
Da, poate costurile sunt mai ridicate, comparativ cu un aparat mai putin perfornant, insa atunci cand vorbim despre sanatatea ta sau a viitorului copil (in cazul unei ecografii morfofetale), aceasta primeaza, in fata oricarui alt aspect.
Imagineaza-ti ca mergi la un control si medicul iti spune ca afectiunea ta putea fi prevenita cu mult timp in urma, dar diagnosticul nu a fost destul de precis, din cauza tehnologiilor invechite folosite la controalele anterioare. La Noblesse Medical nu ne permitem sa ne jucam cu sanatatea ta, asadar folosim cea mai performanta tehnologie la nivel mondial, pentru ca tu sa stii din timp ca esti sanatos!

 


Doamna Doctor Simona Pitiga are zeci de ani de experienta si pregatire avansata si este specializata in diagnosticarea prenatala, precum si in diagnosticarea sarcinilor cu risc ridicat, cu anomalii, cu patologii.

Dr Simona Pitiga

Dr Simona Pitiga                                                          Medic Primar Radiologie si Imagistica

 


 

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website