Cardiologie | Noblesse Medical Clinique
Title Image

Cardiologie

cardiologie

Cardiologia este specialitatea medicala care se ocupa cu preventia, diagnosticarea si tratarea afectiunilor cardiace.

Electrocardiograma(EKG) este un procedeu noninvaziv prin care se inregistreaza activitatea electrica a inimii. Se efectueaza ca metoda de screening sau cand este detectata o actvitate suspeta in activitatea inimii.

Bolile cardiovasculare reprezinta cea mai importanta cauza de mortalitate si morbiditate la nivel mondial. Un diagnostic corect, stabilit de medicul cardiolog este baza principala a unui tratament corect.

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale /24Hholter – reprezinta masurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp, pe o perioada predeterminata (de obicei 24h) cu scopul de a obtine un profil tensional al pacientului in conditii cat mai apropiate de viata de zi cu zi.

Monitorizare holter EKG consta in inregistrarea de lunga durata a electrocardiogramei (24h sau 48h), permitand medicului cardiolog obiectivarea unor simptome acuzate de pacient si nesurprinse pe electrocardiograma efectuata in cabinet.

Ecocardiografia este o metoda de diagnostic, specifica cardiologiei, bazata pe folosirea ultrasunetelor, fiind  simpla, noninvaziva.