Medicina Muncii | Noblesse Medical Clinique

Medicina Muncii

Ce inseamna Medicina Muncii?

Conform H.G. nr.355/2007 completata cu HG nr. 1169/2011 angajatorii din orice domeniu de activitate, atat din sectorul public cat si din sectorul privat sunt obligati sa respecte reglementarile in vigoare privind supravegherea sanatatii lucratorilor.

NOBLESSE MEDICAL ofera servicii complete de medicina muncii, punand accent pe calitatea serviciilor oferite atat pentru angajati ,cat si pentru angajatori. Pentru noi primeaza sanatatea si securitatea angajatilor la locul de munca. De aceea noi vă oferim examene medicale la angajare, controale medicale periodice, analizele medicale si investigatiile prevazute de legislatia in vigoare pentru fiecare categorie profesionala.Echipa noastră este formată din medici specialisti de medicina muncii cu experienta asistenti medicali si psihologi, care se deplaseaza la sediul dumneavoastra si ofera consiliere de specialitate.

 

Servicii de Medicina Muncii la standard inalt la un pret corect

 

Clinica NOBBLESSE va ofera urmatoarele servicii de medicina muncii:

  •  Examen medical la angajarea ;
  •          Examen medical periodic
  • Examen medical la reluarea activitatii.
  •          Detectarea riscului privind imbolnavirile profesionale;

 

  • Indrumarea activitatii de reabilitare, reconversie, reorientare profesionala in caz de accident de munca sau boala profesionala;
  •          Detectarea existentei riscului de imbolnavire profesionala;
  •          Consilierea angajatorului pentru elaborarea strategiei de securitate si sanatate la locul de munca;
  •          Consilierea angajatorului privind adaptarea muncii si a locului de munca la caracteristicile psihofiziologice ale angajatilor.
  • Examenul medical pentru angajare , control periodic, etc. cuprinde pe langa examenul clinic o serie de investigatii paraclinice si biologice obligatorii stipulate de lege pentru fiecare categorie profesionala in parte.

Examinari paraclinice oferite : E.K.G., audiometrie, spirometrie, examinare psihologica.

Examene de laborator :  Ex. Coproparazitologic si coprobacteriologic, HIV, glicemie,anticorpi specifici pentru hepatite B si C , ex. urina.

 

PRETUL pentru efectuarea examenelor ce se impun in vederea eliberari fisei de aptitudine incepe de la 4.6 lei /angajat/ in functie de profesie, specificul activitatii desfasurate si  numarul angajatilor.

 Preturile includ deplasarea echipei medicale mobile la sediul angajatorului in cazul in care se opteaza pentru aceasta varianta (Bucuresti si imprejurimi)

 

Ne dorim sa alegeti profesionalismul, pretul corect si promtitudinea, astfel suntem convinsi ca vom fi prima alegere in serviciul de medicina muncii.

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website

medicina muncii

Medicina muncii

Ce inseamna Medicina Muncii

Medicina muncii este specialitatea medicala care se ocupa cu preventia, diagnosticarea si managementul bolilor profesionale, a accidentelor de munca, precum si cu asigurarea sanatatii in vederea cresterii productivitatii la locul de munca.
Serviciul de Medicina Muncii , in conformitate cu: Legea nr. 319/2006, Normele Metodologice de Aplicare Publicate in Monitorul Oficial nr. 882/30.10.2006 si Hotararea de Guvern nr. 355 din 17 mai 2007 privind examinarile medicale pentru fiecare categorie profesionala in parte, asigura:

monitorizarea starii de sanatate a angajatilor prin:
  examen medical la angajare – structurat conform profesiei si a fisei de expunere la riscuri; stabileste aptitudinea in munca;
  control medical periodic – reevaluare starii de sanatate;
  examen medical la reluarea activitatii – pentru persoane care au intrerupt serviciul mai multe de 30 de zile din motive medicale;
  examen medical de adaptare – stabileste aptitudinea in munca a persoanelor angajate in locuri cu risc profesional dovedit sau potential;
reabilitarea profesionala si reorientarea profesionala in caz de accident de munca;
colaborarea permanenta cu medicul de familie al personalului angajat, informarea asupra starii de sanatate;
monitorizarea afectiunilor angajatilor prin luarea in evidenta a certificatelor de concediu medical si urmariea evolutiei a bolii;
la finalizarea examinarilor de medicina muncii, angajatul si angajatorul vor primii rezultatul evaluarii prin intermediul fisei medicale in care se mentioneaza aptitudinea pentru ocuparea locului de munca conform profesiei si functiei;
comunicarea riscului profesional catre toti factorii implicati in procesul muncii;
consilierea angajatorului privind adaptarea muncii la caracteristicile psiho- fiziologice ale angajatului;
consilierea angajatorului pentru fundamentarea strategiei de sanatate si securitate la locul de munca;

Avantajul serviciilor de medicina muncii:
reducerea numarului de zile absente de la serviciu;
cresterea eficientei activitatii desfasurate de client;
verificarea si avizarea concediilor medicale;
Examinarile pentru medicina muncii se pot desfasura la sediul angajatorului daca societatea amenajeaza un spatiu corespunzator din punct de vedere igenico-sanitar pentru efectuarea examinarilor medicale.

Documente utile:
 Codul muncii
 H.G. nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor
 Legea nr. 40/2003 privind drepturile pacientului
 Legea nr. 258/2008 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale
 Legea nr. 319/2006 privind legea securitatii si sanatatii in munca
 Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale
 Fisa de solicitare a examenului medical la angajare
 Fisa de identificare a factorilor de risc profesional[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]